söndag 21 december 2008

Nu kan tomten få komma

I år blev granen klädd tidigt. Lite emot mina principer. Den ska kläs kvällen innan julafton. Men men, när man har ett jobb med oregelbundna tider så var det tvunget att göras nu. Men mysigt blev det. Vilken härlig känsla. Nu är det bara snön som fattas. I morgon är det dan´före dan´före dopparedan´ GOD JUL



Knäcken är kokt!



Och riktigt smarrig blev den! Smaka vet ja........

torsdag 11 december 2008

Hjärtsnörp


...fick jag när jag hittade denna underbara sida med fina halsband. Bestämde mig genast för att beställa ett även om jag skulle vilja ha hur många som helst! Det sagolika smycket kan man köpa på "Happydesign"

onsdag 10 december 2008

Saffransbutterkaka



1 pkt saffran, 75 g margarin, 2 dl mjölk, 25 g jäst, 1 krm salt, 3/4 dl socker, ½ dl Kesella, ½ ägg, 7-7½ dl mjöl


Fyllning: 2 msk mjukt margarin, 100 g riven mandelmassa

Pensling: ½ ägg

Garnering: hackad mandel


Stöt hel saffran i mortel tillsammans med en sockerbit. Smält margarinet, häll i mjölk och värm till 37 grader. Rör ut jästen med degspadet.

Tillsätt saffran, salt, socker, kesella, ägg och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop till en deg. Jäs övertäckt i 30 minuter. Kavla ut degen till en stor avlång kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär längden i 12 bitar. Ställ dom med snittytan upp i en smord form med avtagbara kanter. Jäs kakan i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna övertäckt.


LYCKA TILL!

måndag 8 december 2008

Antik stol

Den här stolen fick jag ärva av mina kusiners mormor. Underbar. Äggskalsvit och lite kantstött. Den fina dynan inköptes på rea i en liten butik i Norrköping som heter Ljuva ting.


torsdag 4 december 2008

Inrede dax!

Idag var mamma och jag på "Inredet" i Valdemarsvik. Dom har så många fina grejer! Köpte en liten trådbur som jag har hjärtan på tråd i i sovrummet. Blev jättefint. Inhandlade även små zink siffror som jag har på mina adventsljus. Himla charmigt faktiskt.