lördag 2 januari 2010

Det oknådade brödet



Blanda till en limpa:
½ pkt jäst
1 tsk salt
1 msk honung
4 dl ljummet vatten

Blanda i 8-9 dl vetemjöl och 1 dl solrosfrön
Jäs i 1 timma i bunken, häll över i avlång form och jäs i ytterligare 20 minuter.
Grädda i 15 minuter på 250 grader, sänk därefter värmen till 125 grader och fortsätt att grädda i 40-45 minuter.

GOTT!

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Visst är det gott! Gott, smidigt och enkelt bättre kan det ju inte bli, sånt gillar vi! Hoppas allt är bra med dig och att vi kan ses snart och planera vårt lilla rum i källaren kankse =) Hihihi
Kraaam Linnéa

Anonym sa...

Åh gud så smidigt det där verkade!! Måste testas SNARAST...:-)

Tack för alla söta kommentarer du ger mig förresten, det värmer!!

// Kram Marie