tisdag 18 januari 2011

Tisdagens middag...

...är förberedd. Idag blir det en köttfärsrätt. Varsågoda och smaklig måltid






Köttfärsomelett i långpanna

Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan

Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.4. Fördela köttfärsen i pajformen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över pajen. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Inga kommentarer: