Fannys örtkyckling allt-i-ett
4 st |
2 msk |
1 st |
2 st |
2 st |
3 st |
4 st |
15 st |
8 st |
2 tsk |
1 msk |
2 tsk |
3 dl |
2 msk |
Tillagning1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet. 3. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter |
3 kommentarer:
Åh så gott! Får du mer än gärna bjuda din lillasyster på nångång :)
Riktigt mumsigt lät det. ska testa:) Puss Milla
Johanna: Det lovar jag!
Camilla: Ja, prova. Det var så fräscht!
Skicka en kommentar